Ariëns KSE: Welkom in Enschede voor The Passion 2015!

“The Passion mooie kans
om gastvrijheid te tonen!”
We konden het eerst bijna niet geloven, maar tijdens de Goede Week mag Enschede gastheer zijn van The Passion! Ariënsvoorzitter Koen Kuijpers (student bedrijfskunde): “Dit is natuurlijk een mooie kans om de gastvrijheid van onze kerk te tonen!” En daarom sluiten Ariëns Katholieke Studenten en de Ariëns Music Ministry zich bij The Passion aan met verschillende activiteiten. Wij hebben bijvoorbeeld priester en theoloog Wim Veth uitgenodigd om op de UT te spreken over het thema ‘Daar boven in de hemel'. Daar zal ook gespreks- en biechtgelegenheid zijn en momenten van gemeenschappelijk gebed. Verder houden we evangelisatieacties op de campus en in de stad.


“Iedereen zou de sfeer van de
Jacobus moeten proeven!”
Aan de Oude Markt wordt het stadspubliek door Ariëns verwelkomd in de Jacobuskerk. De katholieken krijgen daarbij enthousiaste hulp van syrisch-orthodoxe en protestantse zijde. Annemarie Huijink, psychologiestudent en Passioncoördinator namens Ariëns: “We zijn blij met alle hulp. Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen zich thuis kan voelen in onze Jacobus.” In de aanloop naar The Passion (vanaf 30 maart) kunnen mensen er dagelijks tussen 16 en 19 uur een kaarsje op steken, luisteren naar muziek, of in gesprek te gaan over het passieverhaal. Op donderdag blijft de Jacobuskerk ook na de uitvoering van The Passion nog tot middernacht open. “De Jacobus biedt in alle stadsdrukte een prettige sfeer van rust,” vindt Kuijpers. “Iedereen zou die sfeer eens moeten proeven!” De Witte-Donderdagmis zal gevierd worden om 18 uur in de Sint-Josephkerk aan Oldenzaalsestraat 115.

Verder heeft Ariëns de organisatie van The Passion gevraagd een kapel op te zetten in universiteitsgebouw de Waaier. Huijink legt uit: “Studenten en medewerkers kunnen hier een klein lichtje komen branden. Op die manier kunnen zij even stilstaan bij iets dat hun dwars zit, of bij iemand die zij missen.“

De voorbereidingen zijn nog in volle gang en er komt steeds meer informatie beschikbaar. Houd daarom deze website goed in de gaten, of volg ons op Facebook of Twitter!

Alfons Ariëns en het Passiekruis
Tijdens het muziekspektakel "The Passion" wordt het lijden van Christus muzikaal herdacht. Het voornaamste symbool: een groot lichtgevend Kruis.
Enschede kent veel mensen die in het dagelijks leven gebukt gaan onder een zwaar kruis. Toen in 1886 Mgr. Alfons Ariëns werd benoemd tot kapelaan was dat niet anders. Daarom hield Mgr. Ariëns meermalen per week aanbidding voor het tabernakel, samen met de mensen uit de stad. Het was een stukje gastvrijheid in de Jacobuskerk: mensen konden even hun zorgen kwijt bij de Heer.
Ook tijdens The Passion 2015 toont de Jacobuskerk haar gastvrijheid. Tevens worden op de campus bezinningslocaties geopend. Zo kan iedereen ook nu weer even bij Christus ‘thuiskomen’.

Speciale Ariëns bidprentjes
Ter gelegenheid van The Passion 2015 brengt Ariëns Katholieke Studenten een bijzonder bidprentje uit. De boodschap van het prentje is dat God je liefheeft zoals je bent. We kunnen er zeker van zijn dat Jezus van je houd. Daarom durven wij samen als kerkgemeenschap te zeggen: 'Jezus, ik vertrouw U!' Het bidprentje zal tijdens de Goede Week uitgedeeld worden in de Jacobuskerk.

Reageren? Dat kan via onze Facebookpagina!

Pers kan contact opnemen met rksariens (at) gmail.com. En ieder ander met vragen natuurlijk ook!

Wees welkom in de Jacobuskerk om een kaarsje te ontsteken, te luisteren naar muziek, of te genieten van de architectuur!
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag in de Goede Week, 16-19 uur. En op donderdag zelfs tot middernacht!